Intervju med en av deltagarna

Bild på en av deltagarna.
Kristoffer Bruto är en av deltagarna som har anmält sig till 17-kilometersbanan.

Husky Trail börjar närma sig och nu är det mindre än en månad kvar tills startskottet går. Vi har tagit pulsen på en av deltagarna som har anmält sig till 17-kilometersbanan och ställt några frågor till honom.

Vad heter du och var kommer du från?
Jag heter Kristoffer Bruto och bor i Falköping.

Hur fick du nys om loppet?
Jag såg eventet på Facebook. Jag har länge lyssnat på podcasten Husky så jag nappade direkt!

Har du sprungit något liknade lopp tidigare?
Jag har inte sprungit några rena löptävlingar tidigare men jag gillar att springa i terräng. Jag har sprungit Tjurruset, det kanske påminner lite om Husky Trail…

Har du någon målsättning med tävlingen?
Det har inte blivit så mycket löpning i vinter och jag är ganska tung i kroppen. Men jag satsar på att springa på en och en halv timme. I vanliga fall försöker jag hålla mig under fem minuter per kilometer – i den farten trivs jag som bäst.

Hur kommer din träning se ut de sista veckorna fram till tävlingen?
Jag försöker vara så all-around-tränad som möjligt och jag brukar köra två till tre gympass i veckan. Nu på sistone har jag kört löpning direkt efter de passen. För första gången i mitt liv har jag börjat springa enligt ett träningsprogram så jag försöker få in minst två rena löppass i veckan. Allt eftersom loppet närmar sig så blir det nog ännu mer fokus på löpningen.

Vad ser du mest fram emot med Husky Trail?
Jag hoppas det blir ett krävande, roligt och skitigt lopp i vacker natur med grym utsikt! Jag ser också fram emot att få premiärspringa för mitt nystartade team och såklart att få chansen springa om Magnus Ormestad – grundaren till podcasten Husky.